Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Despre mine

Sunt Mihaela Cristea, psihoterapeut

Am simțit o schimbare semnificativă în viața mea în momentul în care am ales să înțeleg că trecutul meu nu îmi va defini viitorul. Am ales să privesc trecutul că pe o etapă în care mi s-au întâmplat lucruri, să înțeleg ce s-a întâmplat, să accept și să merg mai departe fără bagaj inutil că să pot evolua și să îmi împlinesc misiunea pe acest pământ.

Despre mine

Sunt Mihaela Cristea, psihoterapeut

Am simțit o schimbare semnificativă în viața mea în momentul în care am ales să înțeleg că trecutul meu nu îmi va defini viitorul. Am ales să privesc trecutul că pe o etapă în care mi s-au întâmplat lucruri, să înțeleg ce s-a întâmplat, să accept și să merg mai departe fără bagaj inutil că să pot evolua și să îmi împlinesc misiunea pe acest pământ.

Mă ghidez după valori precum respect, contribuție, creștere, curiozitate, optimism și umor.

Mă descriu ca fiind un bun ascultător, o persoană care încurajează exprimarea exactă, care oferă susținere în procesul schimbării și care cu ușurință redirecționează emoțiile în vederea acceptării și depășirii situațiilor dificile. Desfășor în continuare propriul meu proces terapeutic și mă ocup activ de starea mea de bine pentru a mă asigura că în momentul în care sunt în cabinet sunt atentă doar la client.

În timpul liber îmi place să călătoresc, să citesc, să mă plimb, să dansez și să meditez, iar când este vorba de meseria mea, ceea ce mă motivează este dorința de a ajută persoanele care au trecut încă de timpuriu prin situații traumatice și care simt că acest lucru îi împiedică să-și atingă adevăratul potențial și să-și trăiască viața așa cum își doresc.

Formare Profesională

Parcursul profesional și propriul meu proces terapeutic au luat naștere în 2013, dar am început să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu mine în momentul în care am devenit mama și am conștientizat multe emoții pe care le simțeam mai intens decât până atunci. Cu toate că aveam o familie minunată și toate cele necesare unei vieți împlinite, de cele mai multe ori mă copleșea sentimentul de singurătate, mă simțeam abandonată, a nimănui, neprotejată, aveam nevoie de iubire – primeam iubire, dar nu o puteam integra. Nu îmi puteam regla acele emoții puternice și de multe ori mă simțeam și mă comportăm mai mult ca un copil decât ca un adult, ca o mamă. Acest lucru mă împiedică să-i ofer copilului meu căldură maternală și prezența de care avea nevoie.

Deoarece începusem deja un proces terapeutic și în același timp studiam pentru a deveni psihoterapeut, am putut îmbina teoria cu experiență personală și mi-am dat seama că nu sunt doar produsul propriei vieți, ci am și o moștenire pe care o duc în spate. Sunt emoții care au rămas captive, care s-au transmis din generație în generație, pe care eu le-am preluat și care îmi sabotau viață, relațiile și mă împiedicau să mă bucur de tot ce am mai frumos. Am decis că vreau să mă vindec. Mi-am dorit asta pentru mine și pentru fetițele mele, Ilia și Petra, care au o șansă, prin mine, la o viață mai sănătoasă din punct de vedere emoțional.

Într-un parcurs terapeutic așa lung am avut ocazia să trec prin mai multe forme de terapie, însă cea care m-a ajutat să mă înțeleg cel mai bine, care a dat sens lucrurilor și m-a ajutat să nu mai funcționez la extreme, ci să găsesc un mod mai sănătos, a fost psihoterapia traumei.

 

Să trăiești cu un sentiment constant de neputință, de lipsa de apartenență, cu reacții emoționale puternice, să te simți lipsită de protecție și să nu ai nevoile împlinite nu este un mod sănătos de a fi. Am dorit să mă specializez pentru a putea oferi și altor oameni posibilitatea de a-și gestiona mai bine emoțiile, de a funcționa mai bine și de a-și readapta strategiile de viață la contextul în care se află.

Orice formă de psihoterapie trebuie să fie ghidată de un obiectiv general: să ajute pacientul să obțină ceea ce caută. Scopul terapiei e să atenueze durerea, suferința și să ducă la o mai mare realizare de sine și putere interioară. În consecință, terapia este o experiență constructivă, iar pe măsură ce munca continuă, bunăstarea clientului va crește.

Hans H. Strupp